понеделник, 3 януари 2011 г.

Козуначени кифли с локум

1 коментара

Галерия с изображения

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 29.

КОЙ ГОТВИ

Мария Ташева от Пловдив ни предлага рецепта за вкусни кифлички с локум. След тежките трапези около Нова година е време да влезем в ежедневния си ритъм. Кифличките са подходящи за сутрешното, но и към следобедното кафе.

ПРОДУКТИ

250 мл прясно мляко

3 с.л. мед

2 яйца

1 пак. мая

1 с.л. захар

4 с.л. олио

500 г брашно

1 кутия локум

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ - вижте коментара ?

1 коментар:

  1. НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

    Затопляме млякото и в него слагаме меда, захарта, яйцето и един белтък (жълтъкът на второто яйце се оставя за намазване на вече готовите кифли), маята и олиото. С тази смес и брашното месим тесто, което оставяме да престои 10 мин.

    Разточваме тестото на окръжност и го разрязваме по диагоналите, за да се получат триъгълници. В широкия край на триъгълника слагаме по един локум и тестото се завива на кифла.

    Готовите кифлички оставяме да втасат и преди да ги сложим във фурната, ги намазваме с разбития жълтък разреден с малко вода.

    Печем ги 10 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато са готови, вадим ги от фурната и ги намазваме с масло или маргарин. По желание може да ги поръсите с кристална или пудра захар.

    ОтговорИзтриване

Related Posts with Thumbnails