понеделник, 3 януари 2011 г.

Празнична салата в хрупкава купичка

0 коментара

Продукти за Празнична салата в хрупкава купичка:
1/2 прясно зеле
3 моркова
10-12 черни маслини
2-3 скилидки чесън
1 вр. магданоз
3л. майонеза
5л. кисело мляко
1 лимон
1/2 пакет кори за баница



Начин на приготвяне на Празнична салата в хрупкава купичка:

Нарязваме на ситно зелето, поставяме в голяма купа, посоляваме и добре объркваме. Добавяме настърганите на ренде моркови и нарязаните на дълги ивички маслини. Нарязваме на ситно магданоза и скилидките чесън. Добавяме ги към зелечуковата смес и внимателно объркваме. Приготвяме дресинг от майонезата, млякото и лимоновия сок. Заливаме зеленчуците, объркваме добре и... салатата е готова.

За да стане тази вкусна салата още по-вкусна и празнична я сервираме във хрупкави печени купички. Приготвяме ги от кори за баница по следния начин:
Вземаме купички за печене на крем карамел. Похлупваме ги с дъното на горе и ги намазваме с олио отвън. Вземаме парче от една кора, с големина подходяща за съответната купичка, и я облепваме, притискайки я около стените и дъното. Намазваме с олио и добавяме следващата кора. 3-4 пласта са достатъчни. Когато купичките са облепени с кори се нареждат похлупени в тавичка и се поставят в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пекат се до порозовяване.
Автор: Калиана Пеева

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails