неделя, 3 април 2011 г.

Мистерията на Сфинкса в Гиза

0 коментара

Д-р Д. Лий Уорън BA, DD

(C) 1998 Vol PLIM ДОКЛАД. 7 № 2

Чувствайте се свободни да копирате и разпространявате тази статия за нетърговски цели, при условие на уеб сайта и автор са споменати.

Вижте Статии по същата тема: от Голямата пирамида в Гиза

Въведение

Заедно с Голямата пирамида в Гиза, Сфинкса е един от най-големите мистерии и най-древния паметник учи от историята на човечеството. Целият комплекс в Гиза, в лицето на Сфинкса, Голямата пирамида, други пирамиди и различни структури, определено държи ключа към разбирането на миналото напреднали цивилизации. Няма друго място гъмжи от толкова много изследователи търсят в тайните на миналото на човечеството, което може да доведе до историята, за да бъде пренаписана.

А две части статия за Голямата пирамида в Гиза се появи в предишните издания на "PLIM доклад." Тези предмети показват, че един от най-сложните неща за тази структура, които не са негови дизайн, предназначение, изграждане, монтаж и метод, е, че не е имало писмени паметници намерени сред египетските йероглифи по отношение на неговото изграждане. Това, което обърква експертите, когато се опитват да се установи произхода на пирамидата се измислят как една цивилизация може да са построени по проект на този размер, без някои записи.

При разглеждането на тайната на великия Сфинкс бяга в подобна ситуация. Египтяните пише много малко за строителство на Сфинкса. Въпреки това, египтяните, римляните и арабите съм писал отчети за своите многобройни реставрации, които ще бъдат разгледани по-нататък в тази статия. В допълнение следва да се каже, че други култури е формата им на сфинкс. Така например, гръцкият сфинкс е жена с човешка глава, гърдите и тялото на женски лъв.

Какви теории съществуват на Сфинкса?

Сега там са основно две училища на мисли относно произхода, възрастта и строител на Сфинкса в Египет.Създадената група са египтолозите, които смятат, че Фараон Khafre построен Сфинкса около 2500 г. пр.н.е., което е около 4- та династия. Тази теория прави Сфинкса около 5000 години според д-р Захи Хауас, директор на Гиза Саккара от египетските старини организация (стр. 348), както е посочено в Хенкок книга ГреъмПръстовите отпечатъци на боговете (© 1995 Crown търговия Paperbacks).

Сега друго училище на мисълта не вярва, че египтяните построил Сфинкса, но мисля, че е построен от напреднала цивилизация 8000 до 10 000 пр. н. е. Тази школа съществува от стотици години, но с новите данни, тя даде по-голям авторитет. Наскоро, Греъм Хенкок, Джон Уест, американски учен Робърт Bauval, а други са представени определени доказателства, че предизвикателствата пред традиционната мисли за Сфинкса и целия комплекс Гиза.

Те представят доказателство, че може да доведе до преосмисляне на модела, използван за определяне, който е построил Сфинкса и Голямата пирамида и с каква цел. Техните проби се състоят от два основни доказателства.Първо геоложки данни, че Сфинксът е ерозията на се дължи на водата, а не вятър / пясък прави много по-големи отколкото се смяташе досега, според книгата пръстови отпечатъци на боговете . На второ място, астрономически проекция показват, че Сфинксът е ясно едно равноденствен маркер, обърнат на изток, която определя точното положение на хоризонта, че слънцето изгрее на пролетното равноденствие (1 -ви ден на пролетта), съгласно на Греъм Хенкок и Робърт Bauval книга Посланието на Сфинкс (стр. 59).

Много от легендите на египтяните и на араби подкрепят тази позиция. Те вярват, че напреднала цивилизация преди потопа (т.е. в Анте-Diluvian епоха) е изградил тези структури, които ще бъдат разгледани по-нататък в тази статия.

Тези нови открития предполагат, че историята на човечеството е по-стара от 6000 години от християнската традиция и напреднали древна цивилизация, построена от Сфинкса. Това би означавало, че историята трябва да бъде пренаписан или по-добро разбиране на Мойсей сметка на създаването им.

Сега Греъм Хенкок цитира Запада оглед Джон на православните оглед на историята на човечеството. "Казват ни, че развитието на човешката цивилизация е линеен процес, че той отива от глупави пещерата човек умен нас старите с нашите водородни бомби и шарени паста за зъби. Но доказателството е Сфинкса ... означава, че трябва да са били, ... високи и сложни цивилизация, както легенди потвърждава (стр. 358). "

Каква е целта на тази статия?

Сега целта на тази статия е за кратко разследване на стари и нови теории за произхода, целта, и строителите на Сфинкса. Тя също така ще проучи ефекта от тези нови открития.

В тази статия ще покаже също и реалността на Сфинкса помощта на Библията и на Скинията на сфинкс също така изглежда, че имат близки сходства с същества, видени от Езекил и апостол Йоан в своите визии.

Какви са формата и размерите на Сфинкса?

Сега никой не знае как Сфинкса погледна приключването му, защото както физически, така ерозия и унищожаване на ръката на човека са променили първоначалната си форма. Археолози и историци открити множество снимки на Сфинкса изготвен с крила, тяло на лъв и вол, и на лицето на човека. Днес само на лицето на човек и тяло на лъв са констатирали Велики сфинкс.

А Сфинкс е обърната на изток или на повишаване на нд Много египтолози пренебрегва този прост факт, който ще играе главна роля при определянето на неговите цели.

Сфинксът е изсечен от едно парче камък с тегло стотици тонове. Тя е над 200 фута дължина, или за толкова дълго като улица. Според Менли П. Хол "е книга "Тайната Учения на векове (с. XLII), Сфинксът е около 70 фута височина и е 38 фута в раменете. Сега никой не знае какви типове инструменти са били използвани за обособяването на камък.

Какви наблюдения на Сфинкса са направени в настоящето и миналото?

Тези, при спазване на Сфинкса от първа ръка, са в страхопочитание от него. Изглежда, да излъчва, че е на хиляди години и е издържал на възраст от време. Има и нещо много мистично в това, че има тенденция да изрази на наблюдател, че има нещо метафизично или духовно за него.

Според Manly Hall, от хиляди години, Сфинксът е бил символ на сила и разузнавателни данни на египетската култура. Древните също мислех, че го представят с андрогенно се покаже, че всички partakes на положителните и отрицателните сили на боговете. Повечето египтолози потвърждава това убеждение.

Какви надписи са на Сфинкса?

Въпреки че няма данни по отношение на изграждането на Сфинкса, има данни за нейното възстановяване. В "Сфинкс Стела," камък-гравиран надпис с дата около 1400 пр. н. е., е най-старият запис за Сфинкс. СпоредПръстовите отпечатъци на боговете, което тя описва възстановяването на Сфинкса от фараона Thutmosis IV (1401-1391 г. пр.н.е.) от 18- та династия.

В Стела се посочва, че по време на лов принц Thutmosis стана уморен и заспа в сянката на Сфинкса. Той сънувал, че Сфинкса обеща да го възнагради с двойна корона на Египет, ако той може да възстанови пясък от него и възстановяване на скулптурата.

Според Хол книга Менли и Макс Тот книга пирамида Пророчества (стр. 158), друга сметка на тази легенда гласи, че Бог се яви на принц Thutmosis иска от него да направи същото. Поради ерозия на стела надпис, никой не знае как тази обетована е изпълнено.

По принцип, този надпис гранит, описани под формата на сфинкс като лъв тялото. Той също така заяви, че е въплъщение "голяма магическа сила, която е съществувала на това място от началото на всички времена (стр. 11)," по книгата на съобщение на Сфинкса от Греъм Хенкок и Робърт Bauval (© 1996 Три Реки Press).

Сега този надпис камък не се обяснява целта, оригиналният проектант и строител, или от датата на изграждане на Сфинкса е. Въпреки това, той е причинил много спор. На ред 13 на надписа съдържа първата сричка "Khaf" и тя е свързана с крал Khafre на Четвъртата династия на фараона, който царуваше през 2520-2494 г. пр.н.е.

От този надпис православните оглед намерят в нито един учебник и енциклопедия се посочва, че крал Khafre построил Сфинкса. Той ще бъде показан по-късно, че малцинствена група не приема това становище.

Тъй като сфинкс е разположен в пустинен район, на пясъка постоянно го възстановяват. През последните 200 години сфинкс е разкопана и отново разкопани четири или пет пъти. По принцип, това е историята на Сфинкс.

Има ли други исторически показване на Сфинкса?

Греъм Хенкок книга описва оглед на съвременните египтолози, че Фараон Khafre построил Сфинкса и други паметници, които биха ги само 100 години. Преди това, общата гледна точка е, че Сфинкса и други паметници на Гиза са били построени от една напреднала цивилизация допотопни, че е разрушен от наводнение.

Много изследователи 19 и 20 век е подкрепила това. В края на Уолис Бъдж, автор на много книги на древен Египет, и пазител на египетските антики в Британския музей, смята, че Сфинксът е много по-стара от Египет.Ханкок прави следните цитати: "Сфинксът е смятало, да бъдат свързани по някакъв начин с чужденци или с чужда религия, която датира от predynastic (стр. 347). В"

Римляните и арабите смята това мнение. Сега книгата на съобщение на Сфинкса проверява това. Тя твърди, че Роман Armmianus Марцелин, насочени иманярите да търсят книги и свитъци в Сфинкс е хранилище на. Те вярвали, че записите на тази цивилизация са били съхранявани в "предотвратяване на древната мъдрост от изчезване в потока от миналото възраст (стр. 85)." арабските записи на 9 -ти век, също потвърждават това виждане.

Какво Едгар Кейси се каже за "Зала на рекордите" ?

Сега Едгар Кейси (1877-1945) е наречен на съня пророк. Кейси имаха възможността да се постави в дълбок транс. Това му позволява да се диагностицират различни физически заболявания и разкриват лечение. Докато в тези силно транс, Кейси също говори за Атлантида, Сфинкса и Египет.

Той заяви в някои от неговите транс, че Египет е хранилище за данни за предполагаемото цивилизация на Атлантида, около 10 500 г. пр. Хр това хранилище е подземна библиотека, наречена Зала на рекордите ", която съдържа мъдростта на Атлантида. Кейси каза, че през този период, това е първият опит да се възстанови и се прибавят към Сфинкса.

Кейси твърди, че Сфинксът точки в ръководството на "Зала на рекордите." му четене гласи: "Има камера или за преминаване от правото forepaw на [Сфинкса] към настоящия входа на Залата на данните, или камера"цитиран от Греъм Хенкок Много от неговите последователи, че това камерата ще бъде намерен преди края на 20 -ти век.

А в 1980 г. и 1990 г. е Едгар Кейси фондация провеждат доста изследвания в Египет около Сфинкса да провери четене Кейси. Въпреки, че учени от цял свят са започнали да търсят тази камара с много сложни инструменти, те не са намерили Зала на рекордите ".

Има ли библейски позовавания на допотопни цивилизации и паметници?

В книгата Битие в Стария завет не се отнасят до Сфинкса или други паметници, които допотопни цивилизации построена. В действителност, има много малко написани на Genesis за това, доколко технологията на човечеството напреднали в тази възраст. Семето на Каин се описва като майстори на желязо и месинг (Битие 4:17-22). Може да се каже, че по време на потопа тези цивилизации са били по техните разцвет.

Ясно е, че никой не може да бъде сигурен, че ако на Сфинкса и паметниците в Гиза са били построени в допотопни възраст. Ако те са били, това хронология предполага, че Сфинкса е не повече от 6000 или 7000 години възраст, което се побира в библейски срокове.

Каква е метафизично обяснение?

Менли Хол посочва в книгата си, че има много митове и легенди около Сфинкса. Библията ще се появи по-късно, че има доста истина в много от тези митове и легенди.

Най-популярен мит е, че "... Сфинксът е вярно портал [вход] на Голямата пирамида ... (стр. XLII)" Г-н Зала цитати от "Книгата на П. християнски Historie де ла Magie (Париж, 1876). П. християнски държави, че"Великият сфинкс в Гиза служи като вход към подземния свят камари [на Голямата пирамида], в която опитите на започване е трябвало да бъдат подложени ... (стр. XLII)." Сега стр. християнски вземания че пясък и боклук, обхванати бронзова врата на предните крайници на Сфинкса, че Маги извити отворен. Сега различни разкопки около Голямата пирамида не са проверени някой от тези основни твърдения за Сфинкса

На консенсус по отношение на Сфинкса е, че някои жречески класа го издигнат за някои символични цел. Това става ясно от гранит Стела, надпис от фараона Thutmosis IV от Четвъртата династия, че много от предишните епохи се смята, че има нещо вълшебно за този сфинкс.

Какво доказателство направете египтолози са в подкрепа на своята теория за сфинкс?

Както бе посочено по-рано в тази статия, на традиционната представа за египтолозите е, че египетският фараон Khafre от четвъртата династия построен Велики Сфинкса, заедно с Голямата пирамида, около 2500 г. пр. Хр.Hancock посочва в книгата си пръстови отпечатъци на боговете , че има три доказателства египтолози използват в подкрепа на позицията си (стр. 158).

На първо място, те съобщават, тълкуване на името Khafre на Сфинкса Стела, в които са ерозирали голяма части от текста. Второто доказателство атрибути Khafre като строител на паметници в Долината на храмовете, които Ханкок казва, че е много нестабилна помещение. Третото доказателство е, че лицето на Сфинкса се смята, че прилича на статуя на Khafre.

Това са така наречените факти, които египтолозите използва за определяне на сфинкс строители. Те са слаб в най-добрия и не са определено пушенето пушки. Всеки мирянин знае, че ако тези доказателства са били представени по наказателно дело, ще бъде изхвърлен от съда.

Какви нови теории съществува на Сфинкса?

Сега друг изглед на Великата сфинкс е, че строителят е цивилизация, съществувала преди египтяните. Тази цивилизация е съществувала в Анте-Diluvian възраст (т.е. преди големия Потопа). Времевата рамка на тази група, пуснати на строителството на Сфинкса е между 5000 - 10 500 пр. н. е. египтяни дойдоха по-късно и построили гробници и храмове наред и в началото на тези големи структури.

Сега доказателства се състоят на първо древни астрономически и астрологически изчисления на звездите и на второ място в геоложки доказателства, че Сфинкса и други паметници на Гиза, претърпени водна ерозия. Това е доказателство, че това е превърнал света на египтолозите "с главата надолу. Много от тях са избрали да се игнорира доказателства.

Робърт Bauval, белгийски инженер строителство, има усет за астрономия. Той видя, че паметниците в района Гиза на земята имитира различни съзвездия в небето. Това е тази част от доказателствата, че египтолозите са игнорирани.

Той показа, че трите пирамиди приведе в съответствие със звездите в съзвездието Орион. Математиците и астрономи одобри си изчисления. Греъм Хенкок прави следните цитати за за изчисляване Bauval. "... в Гиза паметници като цяло са били разположени така, че да осигури картина на небето не те е погледнал в Четвъртата династия около 2500 г. пр. Хр, но тъй като те погледна ... през цялата година 10 450 БК "

Използване на метода Bauval е, археология, астрономия и компютърен модел на звезди за 2500 г. пр.н.е. и 10500 г. пр. Хр показва защо Сфинкса има формата на тялото на лъв. Той показа, че сфинкс, обърнат на изток или на повишаване на слънцето е ясно маркер за пролетното равноденствие. Сега Лео е зодиакален знак, който съответства на тялото на лъв. Слънцето изгря в съзвездието Лъв или дом по време на пролетното равноденствие 10 500 пр. н. е. Това е и в същото време съзвездието Орион изравнен с пирамиди и други паметници е приведено в съответствие с различни други съзвездия.

На второ място, геолог в Бостънския университет, проф. Робърт Schoch, установи, че водата ерозия на Сфинкса.Геолозите знаят научно, че вятъра пясък ерозия на варовик се различава от водна ерозия. Schoch се посочва, че условията на ерозия на варовик тялото на Сфинкса е в съответствие с водна ерозия. Много от колегите му гръб констатации.

Ерозията "е в пълно съответствие с валежи предизвикани от атмосферни влияния, където ще трябва вода, дъждовна вода побой отгоре (стр. 422). ..." Той, също така и възрастта на Сфинкса между 5000 - 7000 г. пр. Хр

Джон Уест казва, по-голямата част на годината 4500 период, че Сфинкса е построена, тя щеше да бъде погребан в пясък до шията му. Това означава, че тя не е могла да понася вятъра пясък ерозия, ако е бил погребан през повечето време. Няма друг паметник, който е претърпял този тип ерозия през същия период. По този начин, атмосферни влияния се дължи на хиляди години на силните валежи, преди съществуването на Египет.

Сега тези два недостатъка, които постоянно променя оглед на човечеството на Сфинкса и напреднали древни цивилизации. Това е първият път, твърди доказателства установи, древни легенди и митове за предишни цивилизации.

Дори ако тези нови открития са доказано погрешно, модел на старата египтолозите "на Сфинкса е постоянно променя от твърдите си модел, който отказа да се преразгледат в лицето на нови доказателства.

Дали Сфинкса повече от 7000 години?

Изводът на Сфинкса е 7000 + години радикално видите промените на човечеството от историята и библейската сметка на създаването им. Много съвременни антрополози смятат, че мъжете от този период са твърде примитивни за изграждане на тези структури.

По принцип, на православен поглед към историята е технология, която човечеството се е увеличил по линеен начин; като време се увеличава, знание увеличава. Този модел не се вписва с различни археологически находки в целия свят. В действителност се оказва, че точно обратното е вярно.

Какви са последиците от библейски годишно 7,000-10,000 стар Сфинкса?

Сега, ако Сфинксът е доказано, че 7,000-10,000 години, това постулира една дилема да библейската хронология и историята на човечеството. Защото времето от Адам, Ева да представи нашето време е 6000 година според библейската хронология, един 7,000-10,000 годишният Сфинкса предполага, че е имало цивилизации, които са съществували преди Адам и Ева, за които няма Писанията подкрепа.

Мнозина смятат, че това ще подкопае сметка на Мойсей на създаването и Библията. Но е съвсем очевидно, от сметката на Мойсей, че е напуснал на много неща, или те не бяха разкрити при него, като динозаври и други животни, които са изчезнали по време на неговата визия за 1490 година преди раждането на Месията.

Колко пъти е Богъ е създаден творения?

Колкото по-голям въпрос е не дали библейски хронология на човечеството е само на шест хиляди години стари, но ако Богъ е създаден и се унищожава живота много пъти преди Адам и Ева. По този начин, може ли ново небе и земя са появата на Адам и Ева в реновирана земята (Откровение 21:1-4)? Това би обяснило как Сфинкса може да бъде обявена за паметник останал от цивилизацията и света преди Адам и Ева.

Когато човек се вгледа в някои библейски събития във времето, те като че ли в подкрепа на идеята за Бога създаване и унищожаване на живота много пъти преди създаването на Адам и Ева. Например, при Ной и потопа, човек вижда населението на Земята да бъде разрушена и са повторно заредено от Ной и неговото приплоди. Когато Египет е бил разрушен от язви могат да се видят бе повторно заселване минават отново и отново. Това са няколко случая на този принцип да се повтори отново и отново в момента нашето творение.

Дали Адам и Ева на първо място?

Сега вярата в един вечен Творец Яхве-Елохим предполага, че предвид на Мойсей на сътворението, не е първото физическо създаването, създавани някога. Това би означавало, че Адам и Ева не са първите човешки същества, които Богъ е създаден.

Няма достатъчно информация в Книгата на Genesis, да се достигне до решение по този въпрос. И все пак съществуват научни доказателства, които изглежда да докаже, че земята и животът по нея е повече от 6000 години стар.

В статия в този брой на "PLIM доклада" , озаглавено " Богъ и век ", това показва, че след "седмица на вековете" е налице винаги нов ред на нещата, което означава създаването на нови работни появи отново. Тази статия също така показва, че има легенди и митове в други култури, които заявяват, че човечеството е бил буквално унищожен или унищожени много пъти преди на земята и повторно заредено с Бога.

Проверка на Библията за Сфинкса същества може да хвърли малко повече светлина по този въпрос, че много от експерти и изследователи са пропуснали.

Има ли в Библията се отнасят до Сфинкса?

Сега не се споменава на Сфинкса в Библията. Все пак много видения от Бога доказано, че пророците на Израел разкрива принципите на проекта и целите на Великата сфинкс, като са потвърдени в различни легенди и митове.

Както Хеопсовата пирамида и Сфинкса са по-стари от Стария завет. Това означава, че цивилизации, преди Израел е физически документират това, което пророците на Израел по-късно видях и документиране на техните виждания.

Това, което показва, е, че Богъ и Неговите ангели винаги е контакт с хората и различните цивилизации през вековете. Богъ никога не е отсъствал от Своето творение. Сега и двете Езекил пророк и апостол Йоан описва нещо в своите видения, която изглежда много подобна на сфинкс.

Дали Йоан се говори за сфинкс същества?

Сега апостол Йоан в Откровение пише в четвъртата глава, че е в духа на съботния ден. Той заявява, видял на вратата на небето отворено и Богъ седна на престола му (Откровение 4:1-2). Имаше стъклено море пред престола (Откр. 4:6) и около престола имаше четири животни. Джон ги описва по следния начин. "И първото животно приличаше на лъв, второто животно като теле, а третото животно имаше лице като на човек, а четвъртото животно приличаше на летящ орел. И четирите животни имаха всяко по шест крила наоколо си, и те бяха пълни с очи, и без почивка денем и нощем да казват, свят, свят, свят е Господ Бог Вседържител, Който е бил, и е, и Който ще бъде (Rev 4: 7-8). "

Сега зверове около престола на Бога на небето се отразяват под формата на Великата сфинкс, а също и на зодиака. Също така тези зверове около престола са пазители на Трона на Бога като Великия сфинкс е смятало за охрана на Великата пирамида. Така че, изглежда, че на Велики Сфинкса и Голямата пирамида са отражение на това, което е в Рая.

Знаете Езекил виж Сфинкса същества в своята визия?

Сега пророк Езекил потвърждава това, което апостол Йоан вижда в неговата визия. Той посочва, че огнените облаци вихрушка enfolding върху себе си му се явил във видение. Той видял четири същества в рамките на този огнен облак, който имаше вид на човек. Сега всеки от тях имаше четири лица и крила (Ezk. 1:5-7). Всяка една от тези същества също фута под формата на теле.

Езекиил описва четири лица на същества, които са били под Трона на Бога (Ezk. 1:26-27), както следва. "Що се отнася до подобието на лицата им, и четирите имаха лице на човек, а лицето на лъв, от дясната страна: и четирите имаха лице на вол от лявата страна; и четирите също имаха орлово лице (Ezk. 1:10). и " По този начин, тези четири ангелски създания символични представители на целия ангелски хост, който е около престола на Бога. По този начин могат да се видят символично представяне на Великата Сфинкса в земното ниво, които много от мистиката пише за връзка с сфинкс.

Знаете лагера на Израел около скинията подражава на Сфинкса?

Той също така трябва да се отбележи, че конфигурацията на 12-те племена на Израел около скинията от трите племена от всяка страна на скинията отразява 12 заповеди на ангелите (виж илюстрацията на стр. 8). Всяка страна представлява един лагер.

bullet

Лагерът на Юда, заедно с Исахар и Завулон са от източната страна пред повишаване на слънце (Числа 2:3-9).

bullet

От западната страна на скинията е лагера на Ефрем, заедно с Манасия и Вениамин (Числа 2:18-24).

bullet

На северната страна на скинията е на племето на Дан, заедно с Ашер и Нефталим (Числа 2:25-31).

bullet

От южната страна на скинията стана на Rueben, заедно с Гад и Симеон.

12 tribes.jpg (101977 bytes)

По този начин тези четири лагера на Израел представляват четирите живи същества около престола на Бога и са отразени в Големия сфинкс.

Библията потвърждава, че Голямата сфинкс е резултат от някой с голямо видение от Бога е допуснал една цивилизация да подражава на принципи, които са на небето, както по-горе, така е по-долу (Римляни 1:19-20).Това се доказва от четирите посоки на света на компаса (север, юг, изток, запад), както и фиксираните астрологични знаци на Айрес, Козирог, Везни, Близнаци. Тези зверове около престола на Бога имат голямо духовно значение, а пространството не позволява обяснение на тяхната значимост. В бъдеще и въпросите на"PLIM ДОКЛАД" тази тема ще бъде обсъждана. (Вижте също http://www.revealer.com/cherubim.htm )

Сключване

Нашето намерение не само да даде на читателя кратка история на Сфинкса, но и да покаже как новата информация предизвикателства старите теории. Той също така показва колко малко съвременният човек не знае за историята на този син мрамор нарича земята. Целта на Сфинкс беше символичен, така и религиозен характер.

Ясно е, че ако стария модел не може да обясни аномалии, като сфинкс, а след това трябва да се преоценяват в светлината на новата информация за това е научния метод. Традиционни мисли за египтолозите и крехък доказателства не бива да ни попречи да обмисля нова информация, с нов модел.

Произведенията на Греъм Хенкок, Джон Запад, Робърт Bauval и други са определено оспорва ортодоксалната модел на човешката история с доказателство, което показва, че предишните цивилизации са напреднали знания, които не са привилегировани и до днес. Сфинксът, пирамидата, Стоунхендж, изготвянето на Nazcan равнините на Перу и други древни места по цял свят показва това. Човечеството е много по-напреднали от пещерата човек, който предполага започва историята на човека.

На последно място, той трябва да разбере, че Сфинксът е близък до същества, които обграждат Трона на Бога като апостол Йоан и пророк Езекиил описва в своите видения. Това, което показва, е, че Богъ разкри изображение на сфинкс на различни цивилизации преди пророците на Израел да я види.

Биография:

Християнин, стр. Historie де ла Magie (Париж, 1876)

Хенкок, Греъм Пръстовите отпечатъци на боговете (© 1995 Crown Paperbacks търговия).

Хенкок, Греъм, Bauval, Робърт Посланието на Сфинкса

Хол, Менли П. Тайната Учения на века

Тот, Макс пирамида Пророчества

Други сайтове на Сфинкса:

http://www.revealer.com/review.htm

http://dspace.dial.pipex.com/aaes/quest/sphinx/index.htm

http://www.leonardo.net/davidpb/sphinx1.html

http://dspace.dial.pipex.com/aaes/quest/orion/orion.htm

Начало | Новини |

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails