неделя, 22 май 2011 г.

Прогнози на цивилизацията на маите

0 коментара

(превод на гугъл)

Маите ни оставят календар, прекратяване на 21-ви декември, 2012 год.. След това е завършен голям пет хиляди години на възраст, както и Jaguar ще бъде краят на света.
Според легендата, след като 21-ви декември, 2012 г след години на смърт и разрушения, докато има време, за подновяване на човечеството. Учените наскоро откриха, че индианците са избрали този ден не е случайно: това е астрономически значими. На следващия ден на зимното слънцестоене ни линия звезда в права линия с мистериозен енергиен център на галактиката (това се случва само веднъж на 25 000 800 години). По този начин, съвременната цивилизация ще оцелее първи път това рядко астрономическо явление, и не може да оцелее ...
Любопитно е, че календара на маите започва много преди появата и разцвета на Native американската култура: тя е с номер от 13 август 3114 г. пр. Хр. НЛП., а Мая, според учените, е имало само 2000 година. Легендата разказва, че на този ден по волята на боговете на нова ера.

Учените се опитвали да разберат кои събития са свързани с определена дата, и е установено, че през 3114 г. пр. Хр. НЛП.Стоунхендж е издигнат в тайнствената мегалитни конструкции! В Египет, възникнали през династията на фараоните и в Месопотамия, е първата писмена система в Америка започва да се култивира царевица. Прави впечатление, че цялата планета под влиянието на някои външни сили, които, когато има глобална културна революция и хората са придобили нови знания. Ейдриън Гилбърт, учен и писател, казва, че това не е просто съвпадение. Преди датата, на която да започне календара на маите, развитието на нашата цивилизация е бавен, и изведнъж експлозия: стомана издигнат огромни пирамиди, хората, заловени с нови идеи и мисли влезе в движение.

Въпросът е, когато има такъв прекрасен знание? Гилбърт е представила няколко хипотези. На един от тях, напредъкът се засили поради имигранти от Атлантида, който е разтоварил в Африка и Америка, носейки със себе си натрупаните знания. От друга страна, свещеници, шамани и света по време на медитация се свързва с един вид хранилище на тайнствена знания.Третата хипотеза - въздействието на извънземна цивилизация, споделя с нас своите постижения.

"Най-новите теории е малко вероятно, - отбелязва Гилбърт -. Аз не вярвам в" летящи чинии "и мисля, че има много противоречащи си противоречия при приписване всички тези събития превръщането на чужденци." Според него, въпросът е комбинация от два фактора - напреднала цивилизация на Атлантида и мистични знания.

Според Гилбърт, всички пъзели могат да бъдат решени чрез признаване на реалността на съществуването на Атлантида - морска империя в Атлантическия океан, който е имал огромно влияние върху съседните континенти. Капиталът му е била разрушена от природни бедствия около 10 хиляди години преди Христа Въпреки това, той бе изтеглен от нея стреля нови цивилизации. Астрономически и математически познания, постижения в технологиите и в областта на изкуството идва на американските индианци.

Въпреки това, повечето от учен смята, мистични тайни, че са получени от Атланта. Гилбърт смята, че Вселената е универсална банка, от знания, които са способни да общуват, мъдреци и шамани. Очевидно, че е от него и Мая получили данните за предстоящите края на света.

По отношение на календара на магията и свещени архитектура, има поразително сходство в културата на всички народи на Централна Америка - маите, ацтеките, толтеките, Mixtecs, Zapotec, Olmec. Много общо с Мая на древен египетски цивилизация: пирамидите, йероглифното писмо, един пантеон на боговете, животни, астрономия. Съществува хипотеза, че след разделянето, една група от Атлантида даде път на Египет, а другият - в Мезоамерика.

В Южна Америка, на великата цивилизация на инките, култура, Наска, Mochica, Paracas, Chavin и други древни цивилизации също имат много общо с цивилизацията на маите е представена темата за вечната битка на орел и Jaguar, загадъчна бели хора - на маите и ацтеките - Feathered Змията (Kukulcan , Gucumatz, Кецалкоатъл), инките - Viracocha (White Man).

Учените Mayanist, археолози, историци не са се споразумели за това кога и как е имало прочутия календар mayansky.Съществува версия, че Мая е наследен от по-древна цивилизация Olmec, се твърди, че са изобретили писмена форма и календара. И наистина, в древното селище Olmec в близост до град Ла Venta са артефакти и скални с календарната дата, като например керамични цилиндър с надпис 3 Ahau (денят свещен календар). Радиовъглеродният анализ показва, че този въпрос през 2350 година. Някои антрополози смятат, че произхожда календар през 1300 г. пр.н.е. в разцвета на културата Olmec, но няма научни доказателства за това.

В друга версия изглежда мъдър владетел е висок и бяла кожа, червено, което е необичайно за хората да се състезава.Този владетел изобретил писмена форма и да даде на индийското хора знаят, на свещената "Календар".

Държателите на дни (маите свещеници календар) казват, че това знание е бил известен в Атлантида, и че хората от Земята той е тренирал по-напреднала цивилизация от съзвездието Плеяди.

В индийската традиция, тези полубогове се споменават като четирите Ягуар, който пристигна на Земята след Потопа, за възстановяване на земята за цял живот. След голямо наводнение на земята е покрита със слоеве на мъгла и облаци и слънчевите лъчи не попадат на Земята. Четири Ягуар завършил подходяща церемония чрез премахване на облаци и мъгла, и хората са подаръци - кристални черепи, свещени чанти за гадаене, короната и нишките на светлината цикли от време (свещен календар). Тези календари, 20, по-известен от тях Tzolkin - календар от 260 дни. Други митове са Itzamna Бог като създател на "Календар", в противен случай - Feathered змия.

Дали достатъчно е разработен от цивилизацията на маите да се разбере какво е? Да, на цивилизацията на маите в развитието си, величието и гения, не е по-ниско към някоя от съществуващите цивилизации: на духовното познание, математиката и астрономията, строителството, медицината, изкуството - всичко това на най-високо ниво!

В основата на астрологията, на цивилизацията на маите е през деня. Общата астрология (древен Шумер, Вавилон), взема за основа на позицията на планетите в зодиака. Мая е също така известен зодиакални съзвездия, само те са в зодиакалните съзвездия, а не 12, както и 13. Те вземат предвид съзвездието Ophiuchus (на маите - Die Fledermaus), в който слънцето е само на няколко дни.

Дата 21-ви Декември, 2012 - това краят на една епоха, а не на края на света. Ще сложи край на ерата, която Мая нарича четвърти Слънцето, както и нова ера - ерата на пети нд Това не е краят на света. Индийски пророчества се каже, че в края на ерата ще бъдат земетресения, бедствия, за планетата и човечеството попаднали в тежки времена. Но в тези тъмни времена на света ще се родят децата на Бялата Jaguar (един от тези четири, което беше споменато по-горе). Те ще бъдат с различен цвят и ще живеят на Земята. Това, че ще възстанови естествения баланс на Земята.

С много материал можете да прочетете за изтегляне на книгата Юрий Земун - Апокалипсис 2012 г., или на маите пророчество

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails